Amber Schiffeleers wint NK Boulder 2024

Foto: © Sytse van Slooten

De Sittardse Amber Schiffeleers (19) is zaterdagavond in de Haagse Boulderhal de Campus enigszins verrassend Nederlands kampioen boulderen geworden.

In een meeslepende finale versloeg de enige Limburgse klimmer op het NK onder andere olympisch kandidate Lynn van der Meer en haar beste vriendin én topfavoriet Lisa Klem. Amber stond er na het winnen van haar eerste NK-titel nog wat verbaasd bij en voelde zich zelfs een beetje schuldig richting Lisa.

Limburgse glorie op NK Boulder 2024, klimtalent uit Sittard kan het zelf niet geloven

Eén zone meer

Amber won dit seizoen geen van de drie competitiewedstrijden en ging daarom zonder al te hoge verwachtingen naar het NK. In de halve finales eindigde ze als tweede achter Lisa Klem, die de competitie had gewonnen en alle boulders in de halve finale topte. Des te groter was Ambers verbazing dat ze toch op de hoogste trede stond na afloop van de finale. Ze had één zone meer behaald dan Lisa.

Amber: “Na de halve finale voelde ik me in de isolatieruimte eigenlijk niet zo sterk. En nadat ik bij een van de boulders uit de laatste pas viel dacht ik dat ik het niet zou gaan halen. Dat Lisa het zou winnen. Ik voel me nu een beetje schuldig tegenover haar. Ze is mijn beste vriendin, grijpt er iedere keer net naast en had verdiend om een keer het NK te winnen. Maar ik ben natuurlijk erg blij, al moet het nog een beetje landen.”

Cookieinstellingen