Groningen bekert na penalties verder ten koste van Fortuna Sittard

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft donderdagavond na een slijtageslag en strafschoppen de kwartfinale in het bekertoernooi tegen FC Groningen verloren.

In de eerste helft kregen beide ploegen enkel goede kansen om de score te openen. Groningen was met een bal op de lat en een op de paal twee keer dicht bij een doelpunt en voor Fortuna Sittard waren Kaj Sierhuis en Justin Lonwijk dicht bij de openingstreffer. Met de rust was er nog niet gescoord, maar het publiek zag een leuke eerste helft met veel actie.

Na rust bracht Fortuna-coach Danny Buijs Deroy Duarte – teruggekeerd van de Afrika Cup – binnen de lijnen voor Alen Halilovic. Het voetbal werd er van beide kanten in die tweede helft niet beter op, integendeel. Veel lange ballen, veel balverlies en amper echte kansen, met een verlenging als logisch gevolg. Die werd qua spelbeeld een kopie van de tweede helft, al was Fortuna-invaller Kristoffer Peterson in de eerste helft van de verlening dicht bij een doelpunt. Maar opnieuw stond de Groningse sluitpost Jurjus een treffer in de weg. In de tweede helft van de verlenging veel oponthoud door blessures. Van aantrekkelijk voetbal was al lang geen sprake meer, maar de spanning was er niet minder om.

Na 130 minuten voetbal (inclusief in totaal 10 minuten extra tijd) moesten strafschoppen dan ook de beslissing brengen. En strafschoppen en Fortuna Sittard is dit seizoen geen goede combinatie… Na een treffer van Peterson, een misser (gestopt) van Özyakup, treffers van Ferati (onberispelijk), Voet (idem), was daar Mahoumed Belkheir die – met een aanloopje dat menigeen de wenkbrauwen zal hebben doen fronsen – de bal tegen de lat kegelde. Einde bekertoernooi voor Fortuna Sittard, FC Groningen gaat na een absolute draak van een wedstrijd naar de halve finale van het bekertoernooi met SC Cambuur, NEC Nijmegen en Feyenoord als mogelijke tegenstander.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (116′ Siemen Voet), Alen Halilovic (46′ Deroy Duarte), Arianit Ferati, Justin Lonwijk (76′ Alessio Da Cruz), Ragnar Oratmangoen (91′ Oguzhan Özyakup), Iñigo Córdoba (91′ Kristoffer Peterson) en Kaj Sierhuis (101′ Mouhamed Belkheir).

Scheidsrechter Higler hield de kaarten op zak.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen