FC Utrecht met 4-0 te sterk voor Fortuna Sittard

Terwijl in Sittard en Geleen fraaie carnavalsoptochten door de straten trokken, speelde Fortuna Sittard een uitwedstrijd in Utrecht.

Na een gezapige eerste 20 minuten kwam Utrecht door een doelpunt van Booth op 1-0, die daarmee meteen de eerste mogelijkheid in de wedstrijd verzilverde. Utrecht was de betere ploeg en kreeg nog enkele kleine kansen voor de rust.

Nar rust mocht Fortuna nog lang hopen op een punt, maar zoals zo vaak dit seizoen speelde het gebrek aan scorend vermogen de ploeg parten. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde Utrecht drie keer (70′ Boussaid, 75′ Booth en 78′ Lammers) binnen 10 minuten. Daarmee was de 4-0 eindstand bereikt.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (46′ Mitchell Dijks), Siemen Voet, Alen Halilovic (73′ Iman Griffith), Deroy Duarte, Arianit Ferati, Justin Lonwijk (73′ Iñigo Córdoba), Kaj Sierhuis (85′ Ragnar Oratmangoen), Kristoffer Peterson (46′ Alessio Da Cruz).

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük hield de kaarten op zak.