Fortuna Sittard in laatste minuut onderuit tegen AZ

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis met 1-2 verloren van AZ uit Alkmaar.

Fortuna Sittard begon het duel zon der Alen Halilovic in de basis. Voor hem in de plaats stelde coach Danny Buijs Alessio Da Cruz op. AZ begon het duel ijzersterk en legde de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal zijn wil op. Fortuna kwam er in de eerste 17 minuten niet aan te pas. Geheel tegen de verhouding in bracht Iñigo Córdoba zijn ploeg op voorsprong na een onderschepping en een mooie solo door het midden, die hij doeltreffend afrondde. AZ was in de erop volgende minuten duidelijk van slag en dat leidde bijna tot de 2-0. Na verloop van tijd herpakte AZ zich enigszins, maar verder dan een buitenspeldoelpunt van Pavlidis kwamen de Noord-Hollanders niet.

In de tweede helft opnieuw een sterker AZ, dat prima aanvallen op de mat legde, maar moeite had met de afwerking. Uit een corner kwamen de Alkmaarders in de 63e minuut op gelijke hoogte. Fortuna-doelman Michael Verrips stopte de bal, maar kreeg hem niet klemvast, waarop Pavlidis de gelijkmaker binnenwerkte. Vervolgens ontwikkelde zich een open wedstrijd, met aan beide zijden kansen. Beide ploegen raakten de lat en het duel leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Dat kwam er echter niet, want De Wit passeerde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Fortuna-doelman Michael Verrips, die volledig kansloos was, met een hard schot en bezorgde AZ een gezien het overwicht verdiende overwinning.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Siemen Voet, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Arianit Ferati (85′ Oguzhan Özyakup), Justin Lonwijk, Alessio Da Cruz, Kaj Sierhuis (85′ Kristoffer Peterson), Iñigo Córdoba (85′ Ragnar Oratmangoen).

Scheidsrechter Richard Martens trok geel voor Justin Lonwijk van Fortuna Sittard en voor Bazour van AZ.