Kembit-Lions vraagt faillissement aan

Foto: © Freep!k

Kembit-Lions ziet zich genoodzaakt om faillissement aan te vragen nu de club niet meer aan betalingsverplichtingen kan voldoen.

“De financiële druk op de exploitatie van Top Handbal Zuid-Limburg is dermate hoog geworden door een recente gerechtelijke uitspraak waarbij de stichting is veroordeeld tot het betalen van een bedrag van meer dan € 50.000,- aan oud-speler Ramos. Deze ontwikkeling heeft geleid tot het onvermijdelijke besluit om het faillissement aan te vragen,” zo meldt de club op haar website.

Lions verloor onlangs een rechtszaak die door voormalig speler João Ramos tegen zijn club was aangespannen en waarbij de rechter Lions veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 50.000 euro aan de geblesseerd geraakte speler.

De zaak draaide om de vraag of de spelersovereenkomst van Ramos aangemerkt moest worden als een arbeidsovereenkomst. Lions vindt van niet, maar Ramos is van mening dat zijn overeenkomst beschouwd moet worden als een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, omdat hij negen jaar onafgebroken voor Lions heeft gespeeld. Toen hij in januari 2023 zeer ernstig geblesseerd raakte en naar verwachting een jaar uit de running zou zijn, bood Limburg Lions hem een andere rol dan speler aan tegen een lagere financiële vergoeding. Ramos vond dat zijn arbeidsovereenkomst daarmee onwettelijk beëindigd werd en stapte naar de rechter.

Enkele dagen na de uitspraak liet Ramos beslag leggen op de bankrekening van Lions. De club ziet zich daardoor nu genoodzaakt om zelf het faillissement aan te vragen. Als het rechter faillissement uitspreekt kan Ramos overigens naar zijn 50 mille fluiten.

De voor vanavond op het programma staande bekerwedstrijd tegen Hurry Up gaat overigens gewoon door.

De spelers en de club willen het seizoen afmaken. Of en hoe dat gebeurt en wat er vervolgens daarna mogelijk is zal de komende tijd duidelijk moeten worden. Lions is hierover in overleg met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de BENE-League.

Cookieinstellingen