Fortuna Sittard pakt de volle buit in Waalwijk

Fortuna Sittard heeft vanavond in Waalwijk tegen RKC met 0-1 weten te winnen en neemt drie felbegeerde punten mee naar huis.

In de eerste helft viel er qua spektakel weinig te beleven. Twee hardwerkende ploegen die steevast hun aanvalsopzetten zagen stranden rond de 16. Iñigo Córdoba kreeg in de 27e minuut de beste kans om Fortuna op voorsprong te schieten, maar doelman Vaessen van RKC stond een treffer in de weg. Ook RKC was een keer dicht bij de openingstreffer.

Coach Danny Buijs hield Arianit Ferati in de tweede helft aan de kant, nadat de middenvelder in de eerste helft na een blessure eerst verder leek te kunnen spelen, maar uiteindelijk toch aangaf gewisseld te willen worden. Hij maakte de eerste helft wel af en werd in de rust vervangen door Oguzhan Özyakup. Ferati was niet de enige Fortunaspeler die het einde van de wedstrijd door een kwetsuur niet zou halen, want in de 71e minuut werd Fortuna-aanvoerder Ivo Pinto geblesseerd van het veld gedragen na een stevige botsing met de uitkomende doelman Michael Verrips op de rand van het strafschopgebied.

In het eerste deel van de tweede helft nam Fortuna meer en meer het initiatief. Dat leidde in de 55e minuut tot een prima kans voor Kaj Sierhuis, maar RKC-goalie Vaessen reageerde met een knappe redding. Rodrigo Guth zag een kopbal gekeerd worden door de paal. Aan de andere kant van het veld zag RKC een doelpunt van Roemeratoe afgekeurd worden wegens buitenspel. Het voetbal van beide teams bleef aanvallend verder een worsteling, totdat Kaj Sierhuis in de 89e minuut al zijn frustratie in een vlammend afstandsschot richting kruising legde, waarmee hij RKC-doelman Vaessen kansloos liet en Fortuna de zo felbegeerde uitoverwinning bezorgde.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto (71′ Nathangelo Markelo), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Alen Halilovic (’78 Jayden Braaf), Arianit Ferati (46′ Oguzhan Özyakup), Kristoffer Peterson (70′ Ragnar Oratmangoen), Kaj Sierhuis (’90+3 Milan Voet) en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij, die vanavond de kaarten op zak hield.

Op zondag 3 maart speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur thuis tegen Excelsior.