Meespelen Lions in nationale handbalcompetitie onzeker

Foto: © Freep!k

Het failliet verklaarde Limburg Lions is nog volop in de strijd om een plek in de Final Four van de BeNe-League handbal.

Ook doen de handballers uit Sittard-Geleen nog mee aan het bekertoernooi: daarin speelt het team op dinsdag 5 maart in de Stadssporthal in Sittard de halve finale tegen provinciegenoot Bevo.

Na afloop van de Bene-League staat de strijd om de nationale titel op het programma. Dat is een kleine competitie tussen de 6 Nederlandse ploegen die uitkomen in de BeNe-League. Maar of Lions daarin meespeelt is zeer de vraag.

Afgelopen week heeft de licentiecommissie van het Nederlands Handbal Verbond gemeend vanwege het faillissement de licentie van Lions in te moeten trekken. Dat betekent dat Lions, dat na het faillissement graag een doorstart wil maken op het hoogste niveau in Nederland, niet deel mag nemen aan de nationale competitie. Die daardoor vervolgens nog magerder wordt dan hij al was. Helemaal zeker is de uitsluiting van Lions, dat vorig jaar de nationale titel won, nog niet, want de club gaat beroep instellen tegen de intrekking van de licentie. Het bestuur is nog in afwachting van de motivatie van de licentiecommissie van het NHV die tot het besluit om de licentie in te trekken heeft geleid.

Cookieinstellingen