Fortuna Sittard wint dik verdiend van Excelsior

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen huis tegen Excelsior dankzij een wervelende eerste helft drie punten mogen bijgeschreven.

In de eerste helft moet een groot deel van het aanwezige publiek hebben gedacht in een droom te zijn beland. Binnen 35 minuten stond de thuisploeg op een riante 4-0 voorsprong. Justin Lonwijk opende in de 13e minuut de score uit een assist van Kaj Sierhuis, daarna sloopte de Fortuna-spits zelf de Rotterdamse defensie met een fraaie hattrick. Drie prachtige doelpunten binnen 10 minuten (15′ – assist Lonwijk, 29′ – assist Guth en in de 34e minuut met een prachtige volley op een kleine 20 meter van het Excelsior-doel, assist Rodrigo Guth) zorgden voor een ongekende 4-0 ruststand.

In de tweede helft bleef Fortuna de aanval zoeken, zij het iets minder dan in de eerste 45 minuten. Er waren enkele kansjes, maar Excelsior deed iets terug en kwam via Fernandes in de 61′ minuut op 4-1 na balverlies van Deroy Duarte op het middenveld. Rodrigo Guth bracht in de 68e minuut met een prima kopbal uit een voorzet van Kaj Sierhuis de marge weer op vier doelpunten. In de 82e minuut, kort nadat Ivo Pinto werd gewisseld, was er een tweede Rotterdams doelpunt. Ditmaal passeerde Oromowa doelman Michael Verrips, die verder weinig te doen kreeg vanmiddag.

Man of the match werd uiteraard Kaj Sierhuis met drie fraaie doelpunten en twee assists.

Een belangrijke overwinning van Fortuna Sittard, dat met nog 10 duels voor de boeg op een veilige afstand van de degradatiezone staat.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto (82′ Nathangelo Markelo), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen (71′ Alen Halilovic), Oguzhan Özyakup (71′ Laureintz Rosier), Justin Lonwijk (71′ Kristoffer Peterson), Kaj Sierhuis (87′ Alessio Da Cruz) en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok geel voor Justin Lonwijk en Ivo Pinto van Fortuna Sittard en voor Baas, Zagré en Uddenas van Excelsior.

Komende zondag speelt Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen Ajax, op16 maart is PEC Zwolle te gast in Sittard.