Max Verstappen snelste in derde vrije training GP Saudi-Arabië

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

In de derde vrije training voor de Grote Prijs van Saudi-Arabië heeft Max Verstappen voor Red Bull de snelste rondetijd gereden.

Met zijn tijd van 1:28.412 was hij 0,196 seconde sneller dan Charles Leclerc (Ferrari). Verstappens teamgenoot Sergio Perez reed de derde tijd en was met 1:28.946 bijna een halve seconde trager dan Verstappen.

Carlos Sainz, teamgenoot van Charles Leclerc, liet noodgedwongen verstek gaan en zal dit weekend niet meer in actie koemn. De Spanjaard heeft een blindedarmontsteking en moet een operatie ondergaan. Sainz wordt vrijdag tijdens de derde training en de kwalificatie en zaterdag tijdens de race vervangen door de Britse reserverijder Oliver Bearman.

Sainz was woensdag tijdens de mediadag maar even aanwezig. Hij vertrok snel omdat hij zich niet lekker voelde. De Spanjaard deed donderdag wel mee aan de eerste twee vrije trainingen, waar hij respectievelijk de zesde en zevende tijd noteerde. Sainz, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ferrari en volgend jaar plaats moet maken voor Lewis Hamilton, eindigde vorige week zaterdag tijdens de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen in Bahrein als derde.

Om 18:00 uur begint de kwalificatie, waarin de startopstelling voor de race van zaterdag wordt vastgesteld. De Formule 1 Grand Prix van Saudi-Arabië begint morgen eveneens om 18:00 uur.

Cookieinstellingen