Max Verstappen wint in Jeddah, opnieuw 1-2 voor Red Bull

Max Verstappen heeft ook de tweede race van het nieuwe Formule 1-seizoen op overtuigende wijze gewonnen.

Hij kwam aan de finish van de Grand Prix van Saudi-Arabië 8,5 seconden voor zijn degelijk rijdende teamgenoot Sergio Pérez over de finish, waarmee Red Bull net als vorige week in Bahrein de eerste twee podiumplekken wist te pakken. Derde werd de van de tweede startplek vertrokken Charles Leclerc (Ferrari), die een bonuspunt wist te pakken door de snelste raceronde te klokken.

Verstappen kende een prima start en bleef aan de leiding. Die leidende positie stond hij enkele ronden af aan Lando Norris (McLaren), toen hij na een crash van Lance Stroll in ronde 7 de pit inreed voor een nieuwe set harde banden. Op die set reed hij, net als Pérez, de resterende 43 ronden van de race uit.

Driver of the day werd Oliver Bearman, die als invaller voor de aan zijn blinde darm geopereerde Carlos Sainz knap als zevende wist te finishen.

Over twee weken, op zondag 24 maart, wordt de Formule 1 Grand Prix van Australië verreden. Raceliefhebbers in Nederland die dat weekend alle actie willen volgen krijgen weinig nachtrust: vrije trainingen en kwalificatie om 02:30 en 06:00 uur, race start zondag 24 maart om 05:00 uur. Gezien alle ontwikkelingen in en rond het team van Red Bull blijft het in de periode tot de volgende race hoogstwaarschijnlijk ook nog spannend buiten het circuit.