Twee keer tweede tijd voor Verstappen in Melbourne

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Zondag staat op het Melbourne Grand Prix Circuit de Formule 1 Grand Prix van Australië op het programma.

De race start zondagochtend Nederlandse tijd in alle vroegte: om 05:00 uur gaan de lichten boven de baan op groen en kan Max Verstappen in de derde race van het seizoen op jacht naar het volmaken van een tweede serie van tien opeenvolgende overwinningen. Grand Prix-liefhebbers in Nederland kunnen zondagochtend dus niet uitslapen. En wie alle vrije trainingen en de kwalificatie wil volgen moet helemaal een hoop nachtrust inleveren.

De eerste vrije training, die om 02:30 uur Nederlandse tijd begon, werd met een tijd van 1:18.564 als snelste afgelegd door Lando Norris (McLaren). Max Verstappen zat daar 0,018 seconde achter. Mercedescoureur George Russell was met de derde tijd 0,033 seconde langzamer dan Norris.

De tweede vrije training begon vanochtend om 06:00 uur Nederlandse tijd. Verstappen kwam daarin pas na 27 minuten in actie vanwege reparatiewerkzaamheden aan zijn RB20. De vloer van zijn auto liep in de slotfase van VT1 schade op en moest worden vervangen. De snelste rondetijd in VT2 was de 1:17.277 van Ferrari-coureur Charles Leclerc. Max Verstappen noteerde opnieuw de tweede tijd, ditmaal met een marge van 0,384 seconde. Carlos Sainz (Ferrari) reed de derde tijd en was 0,430 tel langzamer dan Leclerc.

Het resterend raceprogramma van dit weekend:

  • Zaterdag 23 maart 
    • 02:30 uur: derde vrije training
    • 06:00 uur: kwalificatie
  • Zondag 24 maart
    • 05:00 uur: race
Cookieinstellingen