Fortuna Sittard hard onderuit bij Sparta in Rotterdam

Fortuna Sittard heeft vanavond in Rotterdam een stevige nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel in Spangen werd het 4-0.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de eerste helft. Naarmate de tijd verstreek werd Sparta sterker en kwam Fortuna Sittard in het defensief. Er kwamen prima kansen voor de thuisploeg en dat resulteerde in de 28e minuut in een doelpunt van Verschueren, die Verrips bij een hoekschop verraste met een kopbal in de korte hoek. Kort voor rust was Verschueren bijna opnieuw doeltreffend met het hoofd, maar Iñigo Córdoba haalde de bvan de doellijn.

In de tweede helft ging Fortuna nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Er kwamen enkele kleine kansjes, maar in de 58e minuut, uit de eerste goede Sparta-aanval na rust, tekende Lauritsen de 2-0 aan. In de 66e minuut greep coach Danny Buijs in met een viermans wissel. Beter werd het spel van Fortuna er echter niet op. In de slotfase werd het nog 3-0. Lauritsen profiteerde van een fout van Guth en kon van dichtbij uithalen. Michael Verrips was kansloos. De schade liep in de extra tijd nog op tot 4-0 door een doelpunt van Neghli.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (66′ Siemen Voet), Mitchell Dijks (83′ Alessio Da Cruz), Oguzhan Özyakup, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen (66′ Alen Halilovic), Justin Lonwijk (66′ Laureintz Rosier), Kaj Sierhuis, Iñigo Córdoba (66′ Kristoffer Peterson).

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof hield de kaarten op zak.