Fortuna Sittard laat twee punten liggen tegen N.E.C. Nijmegen

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen N.E.C. Nijmegen.

Dat het bij rust nog 0-0 stond was geheel en al te danken aan een uitstekend keepende Jasper Cilissen, die de thuisploeg diverse keren van scoren afhield. Fortuna Sittard speelde een sterke eerste helft, creëerde tal van kansen maar slaagde er de eerste 45 minuten niet in om die te verzilveren. Van de kant de gasten viel in de eerste helft amper iets te duchten.

In de rust paste N.E.C.-coach Rogier Meijer twee wissels toe, waarna zijn team beter in de wedstrijd kwam. Dat leidde in de 59e minuut tot een doelpunt van González. Fortuna Sittard moest op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 75e minuut en kwam op naam van Kaj Sierhuis, die daarmee zijn twaalfde doelpunt van het seizoen scoorde.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Michell Dijks, Deroy Duarte, Oghuzan Özyakup (81′ Laureintz Rosier), Ragnar Oratmangoen (71′ Alessio Da Cruz), Iñigo Córdoba (88′ Siemen Voet), Kaj Sierhuis (88′ Jayden Braaf) en Justin Lonwijk/Alen Halilovic (71′ Kristoffer Peterson).

Scheidsrechter Richard Martens trok geel voor Oguzhan Özyakup en Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard en voor Verdonk van N.E.C.