Fortuna Sittard verliest met tien man van FC Twente

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in Enschede met 2-0 verloren van FC Twente, de nummer drie van de eredivisie.

In de eerste helft stond er een prima verdedigend Fortuna Sittard op het veld, dat amper kansen weggaf en loerde op een snelle counter.

Die kwam er in de 26e minuut, maar Kaj Sierhuis kreeg de bal niet onder controle. Aan de kant van FC Twente waren er enkele goede kansen, maar Michael Verrips hield het Fortunadoel schoon. Vanaf de 35e minuut stond Fortuna Sittard met tien man nadat Rodrigo Guth een – discutabele – tweede gele kaart had gekregen van scheidsrechter Dieperink. De VAR bevestigde evenwel zijn oordeel. Danny Buijs offerde vervolgens Alen Halilovic op voor Sadik Fofana, die de plek van de weggestuurde Rodrigo Guth innam.

Na rust hield Fortuna nog 7 minuten de nul, totdat Vlap de 1-0 binnenschoot. De bal verdween in het doel via een been van Sadik Fofana en daarom werd het doelpunt aangetekend als eigen doelpunt. Vervolgens was het continu eenrichtingsverkeer richting Fortuna-doel, maar het lukte de thuisploeg lange tijd niet om de score te verdubbelen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 86e minuut door een goed ingeschoten bal van Pröpper.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth (35’ rode kaart), Siemen Voet, Mitchell Dijks (79’ Laureintz Rosier), Oguzhan Özyakup (79’ Kristoffer Peterson), Deroy Duarte, Alen Halilovic (38’ Sadik Fofana), Ragnar Oratmangoen (63’ Justin Lonwijk), Kaj Sierhuis (63’ Alessio Da Cruz) en Iñigo Córdoba.

Scheidsrechter Rob Dieperink trok geel voor Kaj Sierhuis, Justin Lonwijk en tweemaal geel en dus rood voor Rodrigo Guth van Fortuna Sittard.

Op zondagmiddag 14 april speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.