Fortuna Sittard verliest met 0-1 van Feyenoord

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen stadion in het treffen met regerend landskampioen Feyenoord geen punt weten te pakken.

De thuisploeg begon in een uitverkocht huis fel aan het duel en zette Feyenoord vanaf het beginsignaal veelvuldig en vroeg onder druk. Dat leidde evenwel niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Feyenoord kwam in de 18e minuut uit een corner ietwat gelukkig op voorsprong; Hancko werkte een rebound binnen. Even later was er de kans op 0-2 voor Feyenoord, maar doelman Michael Verrips hield Minteh van scoren af.

De tweede helft verliep nogal rommelig. Fortuna probeerde met opportunistisch spel tot kansen te komen, maar slaagde daar niet echt in. Feyenoord was een aantal keren dicht bij een tweede treffer, maar Michael Verrips weerhield in eerste instantie Ueda van scoren en vervolgens hield de paal de rebound tegen. Fortuna mocht nog hopen op de gelijkmaker, maar die bleef helaas uit.

Fortuna Sittard speelde zonder tot grote kansen te komen, maar ook zonder veel grote kansen weg te geven een degelijke partij. Een gelijkspel had het team van coach Danny Buijs eigenlijk wel verdiend. Maar met 0-1 verliezen van Feyenoord is geen schande.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto (77′ Loreintz Rosier), Sadik Fofana, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Oguzhan Özyakup (77′ Alessio Da Cruz), Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen, Justin Lonwijk (58′ Kristoffer Peterson), Kaj Sierhuis (86′ Ragnar Oratmangoen) en Iñigo Córdoba (86′ Alen Halilovic).

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet veel toe, maar trok desondanks vijf gele kaarten: voor Ivo Pinto en Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard en voor Stengs, Beelen en Zerrouki van Feyenoord.

Op zondag 28 april speelt Fortuna Sittard uit tegen Vitesse, op vrijdag 3 is Go Ahead Eagles te gast in Sittard-Geleen.