Fortuna Sittard uit tegen al gedegradeerd Vitesse

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanmiddag in Arnhem de 31e wedstrijd van de competitie tegen het al gedegradeerde Vitesse.

Voor de Arnhemmers staat er behalve de sportieve eer niets meer op het spel. De ploeg uit de Gelderse hoofdstad kreeg vorige week door de KNVB 18 punten in mindering gebracht vanwege het niet op orde hebben van de financiën en heeft nu het bijzondere puntenaantal van -1.

Fortuna komt met een met name defensief aangepaste opstelling binnen de lijnen. Doelman Michael Verrips is geblesseerd en wordt vervangen door Luuk Koopmans. Rechterverdediger en aanvoerder Ivo Pinto is geschorst en wordt vervangen door Nathangelo Markelo. Centrale verdediger Dimitrios Siovas en middenvelder Oguzhan Özyakup zijn geblesseerd en worden vervangen door Sadik Fofana en Alen Halilovic. Ook Arianit Ferati is nog geblesseerd en kan niet meespelen.

Het team van coach Danny Buijs maakt nog een kleine kans op deelname aan de nacompetitie om plaatsing voor Europees voetbal. Het team zal moeten winnen en is verder afhankelijk van de prestaties van de concurrenten.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Nathan Markelo, Sadik Fofana, Rodrigo Guth, Siemen Voet, Mitchel Dijks, Alen Halilovic, Justin Lonwijk, Deroy Duarte, Iñigo Córdoba en Kaj Sierhuis.

De wedstrijd in Arnhem begint vanmiddag om 16:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen