Vitesse wint van zeer matig spelend Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in de Gelredome in Arnhem met 3-2 verloren van degradant Vitesse.

De eerste helft van het duel was ronduit rommelig van beide kanten. Vitesse kreeg de betere kansen, Fortuna worstelde en dat bleek onder meer uit drie gele kaarten voor Fortunezen binnen een half uur: scheidsrechter Hensgens slingerde Deroy Duarte, Siemen Voet en Nathan Markelo op de bon. Vitesse kwam in de 22e minuut op voorsprong door een treffer van Aaronson. Naarmate de tijd verstreek kwam Fortuna beter in het spel. Kort voor rust kopte Iñigo Córdoba de gelijkmaker binnen.

Coach Danny Buijs wisselde in de rust Deroy Duarte en Nathan Markelo voor Laureintz Rosier en Alessio Da Cruz. In de 50e minuut kreeg Fortuna Sittard een penalty, nadat Kaj Sierhuis in het strafschopgebied werd gevloerd. Justin Lonwijk schoot de strafschop onberispelijk binnen en bracht Fortuna aan de leiding. Vitesse veerde echter op en boog de achterstand via treffers van Van Ginkel (68′) en opnieuw Aaronson (76′) om in een 2-3 voorsprong. In de laatst 9 minuten van het duel moest Vitesse verder met 10 man nadat Van Zwam zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen. Fortuna Sittard wist het personele overwicht in de resterende speeltijd niet te benutten.

Fortuna Sittard speelde vanmiddag bij lange na niet met de intensiteit die de ploeg in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen aan de dag legde.

Opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Nathan Markelo (46′ Laureintz Rosier), Sadik Fofana, Rodrigo Guth, Siemen Voet (86′ Jayden Braaf), Mitchel Dijks, Alen Halilovic (78′ Ragnar Oratmangoen), Justin Lonwijk, Deroy Duarte (46′ Alessio Da Cruz), Iñigo Córdoba (78′ Kristoffer Peterson) en Kaj Sierhuis.

De wedstrijd in Arnhem stond onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens. Die trok geel voor Deroy Duarte, Nathan Markelo en Siemen Voet van Fortuna Sittard en voor Van Zwam (2x, rood), Hendriks en Pinto van Vitesse.

Op vrijdagavond 3 mei speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Go Ahead Eagles.