Aanvallend Fortuna Sittard gelijk tegen Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles.

In een rommelige eerste helft kregen beide ploegen een tweetal scoringskansen, waarbij Go Ahead eigenlijk twee keer had moeten scoren. Beide ploegen werkten hard, maar kwamen amper tot acties die het publiek deden opveren. En als dat wel dreigde te gebeuren dan floot arbiter Van der Laan wel voor een overtreding die verder niemand zag, of andersom niet voor een overtreding die iedereen zag. Al met al was het een weinig opwindende eerste helft, waarin vooral de gehaastheid van de Fortuna-aanvallers opviel. Tal val schoten misten hun doel ruimschoots.

Zware blessure voor Kaj Sierhuis

Na rust lange tijd hetzelfde beeld als in de eerste helft, maar naarmate de tijd vorderde drong Fortuna Sittard steeds nadrukkelijker aan. Kaj Sierhuis was een aantal keren dicht bij een treffer, maar een doelpunt bleef uit. In de 83e minuut werd diezelfde Sierhuis zwaar geëmotioneerd met een brancard van het veld gedragen. Gevreesd wordt dat de smaakmaker bij Fortuna Sittard (opnieuw) een zware knieblessure heeft opgelopen. Fortuna was nog een paar keer dicht bij een treffer, waarvan de kopbal van Laureintz Rosier in de 87e minuut een beter lot had verdiend dan de lat. Verder behoedde Eagles-doelman De Lange zijn ploeg enkele keren voor een achterstand. Go Ahead Eagles kreeg in de tweede helft één grote kans, maar kwam in het verdere verloop van de tweede helft niet meer gevaarlijk voor het doel van Luuk Koopmans, die eigenlijk een gemakkelijke avond beleefde.

Opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (74′ Siemen Voet), Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Kristoffer Peterson (74′ Ragnar Oratmangoen), Justin Lonwijk (74′ Alessio Da Cruz), Laureintz Rosier, Kaj Sierhuis (84′ Alen Halilovic) en Iñigo Córdoba (90′ Mouhamed Belkheir).

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan. Die trok geel voor Ivo Pinto van Fortuna Sittard.