Kwalificatie Grand Prix Monaco wordt thriller

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Wat de derde training voor de Formule 1 Grand Prix in Monaco duidelijk heeft gemaakt, is dat we straks een spannende kwalificatie kunnen verwachten.

Waar op ‘normale’ circuits in de derde vrije training ook long-runs worden gereden gebeurde dat vandaag in Monaco niet: alles was gericht op voorbereiding op de kwalificatie. Want wie daar pole position weet te pakken maakt een zeer grote kans om zondag ook de race te winnen, omdat inhalen op het stratencircuit bijzonder lastig is.

Thuiscoureur Charles Leclerc liet zien de absolute favoriet te zijn voor pole position. De Monegask zette van meet af aan de snelste tijden neer. Zijn toptijd van 1:11.360 was 0,197 seconde sneller dan de tijd van Max Verstappen in zijn Red Bull. Lewis Hamilton (Mercedes) klokte de derde tijd (+0,341).

De RB20 van Verstappen leek in elk geval beter te presteren dan in de eerste twee vrije trainingen en was – tot zijn laatste snelle ronde, die hij moest afbreken toen hij in druk verkeer belandde – bezig met zijn achterstand tot Leclerc te verkleinen. Als hij de ingezette lijn van verbetering weet door te trekken in de kwalificatie kunnen we de nodige spanning verwachten.

Mogelijk hangt Verstappen een straf boven het hoofd, vanwege het te langzaam rijden nadat hij zijn laatste snelle ronde noodgedwongen had afgebroken.

Om 16:00 uur start de kwalificatie voor de race die zondagmiddag om 15:00 uur begint

Cookieinstellingen