Sabic komende drie jaar hoofdsponsor Academy

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna is trots om te melden dat SABIC zich voor de komende drie jaar heeft verbonden aan de Academy als nieuwe hoofdsponsor.

Samen met deze krachtige, internationale naam gaat de Academy verder bouwen aan een mooie toekomst.

Fortuna staat vanuit de historie bekend om de sterke jeugdopleiding, die prachtige namen heeft voortgebracht. De afgelopen jaren is het doorontwikkelen van de Academy één van de belangrijkste pijlers van de club. De jeugdopleiding moet weer gaan fungeren als de aanwas van nieuwe talenten voor het eerste team. Met het toetreden van SABIC als nieuwe hoofdsponsor, wordt hier weer een mooie stap in gezet.

Kemal Calik, Hoofd Jeugdopleiding, is ontzettend trots op de lancering: “We zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest om de Academy weer naar een hoger niveau te tillen. Dat we op de goede weg zijn, merken we aan de reacties van ouders, spelers en bedrijven in de regio. Dat een internationale naam als SABIC zich nu voor de lange termijn wil verbinden aan onze jeugdopleiding, dat geeft enorm veel vertrouwen. Dit nieuws, in combinatie met het feit dat het eerste team in de laatste wedstrijd met drie jeugdspelers op het veld eindigt, maakt mij enorm trots”.

Algemeen directeur Ivo Pfennings is zeer verheugd met het nieuwe sponsorschap: “Voor de regio is het een prachtig signaal dat SABIC zich op deze manier aan de club verbindt. Naast het hoofdsponsorschap bij de Academy, gaan zij de club ook op maatschappelijk vlak ondersteunen. Zij zullen een bijdrage gaan leveren aan projecten rondom het stimuleren van een gezonde levensstijl bij de jeugd en zullen een actieve bijdrage leveren aan het thema duurzaamheid. Ontwikkelingen die positief zijn voor onze club, maar ook voor de hele regio.”

John Bruijnooge, General Manager SABIC Geleen, is verheugd dat het sponsorschap nu definitief naar buiten kan worden gebracht: “We hebben een bijzondere band met Fortuna. De Academy heeft al verscheidene contacten met SABIC medewerkers’ kinderen en familieleden. Verder ondersteunen wij soortgelijke goede doelen, die ook door Fortuna worden gesteund. Door deze samenwerking en het bundelen van onze krachten, kunnen we onze gezamenlijke steun in de regio verder versterken.”

Cookieinstellingen