Programma voorbereiding Fortuna Sittard seizoen 2024/2025

Foto: © Fortuna Sittard

Voor Fortuna Sittard start de voorbereiding op het Eredivisieseizoen 2024/2025 in de laatste week van juni.

De eerste training staat gepland op zaterdag 29 juni. Ook heeft de oefencampagne inmiddels grotendeels vorm gekregen, net zoals dat er een datum is geprikt voor de jaarlijkse fandag.

Het voorlopige voorbereidingsprogramma leest u hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. De aanvangstijdstippen, eventuele openstaande locaties en welke wedstrijden toegankelijk zijn voor publiek (inclusief bijbehorende kaartverkoop) worden nog bekendgemaakt.

Zaterdag 29 juni: eerste training, Buchten

De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gestart op zaterdag 29 juni met een veldtraining in Buchten. De training start deze ochtend om 11:00 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 6 juli: Fortuna – Helmond Sport, Nederweert-Eind

Fortuna speelt de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbaljaar tegen Helmond Sport, dat vanaf aankomend seizoen onder leiding staat van Kevin Hofland. Vanwege het onderhoud aan het eigen veld wordt de wedstrijd gespeeld op het complex van RKVV Eindse Boys in Nederweert-Eind.

Vrijdag 12 juli: Fortuna – SV Elversberg, N.t.b.

Op vrijdag 12 juli speelt Fortuna een oefenwedstrijd tegen SV Elversberg. De club promoveerde ruim een jaar geleden naar de 2. Bundesliga. Op het tweede niveau van Duitsland eindigde de club afgelopen seizoen op een elfde plaats. De locatie van de oefenwedstrijd wordt op een later moment bekend gemaakt.

Dinsdag 16 juli: Fortuna – FC Dordrecht, Nederweert-Eind

Op dinsdag 16 juli oefent Fortuna tegen FC Dordrecht. De ploeg uit Dordrecht eindigde afgelopen seizoen op een vierde plaats in de KKD, waarmee een plek in de play-offs om promotie werd afgedwongen. Hierin bleek uiteindelijk FC Emmen te sterk. In verband met het onderhoud aan het eigen veld zal dit duel – net zoals de wedstrijd tegen Helmond Sport – worden gespeeld in Nederweert-Eind, op het complex van RKVV Eindse Boys.

Zaterdag 20 juli: VFB Stuttgart – Fortuna, Heilbronn

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen brengt Fortuna een bezoek aan Heilbronn, waar een oefenwedstrijd wordt afgewerkt tegen VFB Stuttgart. In het Frankenstadion oefent de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs tegen de ploeg die zich afgelopen seizoen rechtstreeks wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League, middels een tweede plaats in de Bundesliga.

Zondag 21 juli: fandag Fortuna

Daags na de oefenwedstrijd tegen VFB Stuttgart staat voor Fortuna de jaarlijkse fandag op het programma. Noteer deze dag dus alvast in je agenda! Meer informatie over de fandag en het bijbehorende programma volgt op korte termijn.

Donderdag 25 juli: Fortuna – Borussia Mönchengladbach, N.t.b.

Op donderdag 25 juli zal Fortuna opnieuw een tegenstander van formaat treffen in de voorbereiding op het aankomende seizoen. Zo staat er ditmaal een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op het programma. Meer informatie over het tijdstip en locatie volgt in aanloop naar dit duel.

Donderdag 1 augustus: EVV – Fortuna, Echt

Ruim een week voor de start van het nieuwe seizoen speelt Fortuna een oefenwedstrijd tegen EVV Echt, uitkomend in de 4e divisie. Afgelopen seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar. Fortuna won destijds in Echt met 0-3.

Vrijdag 2 augustus: Fortuna – De Graafschap, Overasselt

In de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het nieuwe seizoen kruist Fortuna de degens met De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem eindigde afgelopen seizoen op een zesde plaats in de KKD, waardoor zij net zoals FC Dordrecht uitkwamen in de play-offs voor promotie. Hierin bleek ADO Den Haag te sterk. De wedstrijd wordt gespeeld in Overasselt, op het complex van Overasseltse Boys.

In het weekend van 9, 10 en 11 augustus begint het nieuwe eredivisieseizoen. Het competitieschema is op dit moment nog niet bekend.

Cookieinstellingen