Oud-voetballer Willy Dullens overleden

Foto: P. Helwig

Oud-voetballer Willy Dullens is overleden. Dat meldt Fortuna Sittard, waar Dullens jaren aan vebonden was, vandaag op social media.

De voormalige zeer balvaardige dribbelaar werd 79 jaar oud. Hij overleed aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

De in Broeksittard geboren Dullens speelde bij Sittardia en stond bekend als een van de grootste voetbaltalenten van Nederland. Hij zag een veelbelovende carrière stranden ten gevolge van een zware knieblessure die hij in 1966 opliep. Daarvoor kwam Dullens vier keer in actie voor Oranje, waarin hij drie keer samenspeelde met Johan Cruijff.

In 1967 keerde hij voor korte tijd terug op het veld en speelde hij nog enkele wedstrijden voor Sittardia, waarin ook zijn broers Louis en Zef speelden. In 1968 stopte hij definitief met voetballen, omdat zijn gehavende knie niet meer wilde meewerken.

Dankzij de opbrengst van een benefietwedstrijd kon Dullens een kapperszaak beginnen om in zijn levensonderhoud te voorzien.

In 2013 keerde hij terug in het betaald voetbal in de hoedanigheid van technisch adviseur van Fortuna Sittard. Het afscheid van Willy Dullens vindt plaats in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat.

Cookieinstellingen