Verstappen wil ‘maximaal presteren’ op vertrouwd Spaans terrein

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is blij dat de Formule 1 aan een reeks races begint op vertrouwde Europese circuits.

De drievoudig wereldkampioen bewaart in het bijzonder goede herinneringen aan de Grote Prijs van Spanje, komende zondag het begin van drie weken achtereen racen. De coureur van Red Bull won in 2016 op het Circuit de Catalunya zijn eerste race in de Formule 1 en hij staat met die overwinning nog altijd te boek als jongste racewinnaar (18) ooit in de Formule 1.

Inmiddels heeft Verstappen al zestig grands prix op zijn naam geschreven. Ook de laatste twee jaar won hij de Grote Prijs van Spanje. “Ik heb er altijd goed gereden, dus hopelijk kan ik dit weekeind weer maximaal presteren”, aldus de Limburger in een persbericht van Red Bull. De Nederlander zal een speciale oranje helm dragen. “Als eerbetoon aan mijn fans voor al hun steun. Deze helm betekent absoluut veel voor mij. Er zijn een paar speciale races in Europa met veel Oranjefans, daar zal ik deze zeker dragen.”

Een auto van Red Bull heeft vanaf ronde 31 in de Grote Prijs van Spanje in 2022 consequent aan de leiding gereden. Destijds nam Sergio Pérez de leiding in de race. Verstappen kwam vervolgens na de pitstops voor Pérez op de baan terecht en finishte als eerste. Vorig jaar reed de Nederlander van start tot finish aan kop.

 

Cookieinstellingen