Russell profiteert van dramatische clash Verstappen-Norris

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De voortekenen bedrogen: Max Verstappen wist ondanks een gisteren gewonnen sprintrace en topkwalificatie vandaag niet te winnen in Spielberg.

Op de Red Bull Ring ging George Russell (Mercedes) er met de zege vandoor. Oscar Piastri (McLaren) en Carlos Sainz (Ferrari) finishten als tweede en derde.

Russell profiteerde van de clash in de slotfase tussen de tot vandaag goede vrienden Max Verstappen en Lando Norris. De twee maakten elkaar het leven zuur. Hun duels eindigden in tranen, nadat beide coureurs met elkaar in aanraking waren gekomen tijdens een poging tot inhalen door Lando Norris. Beide coureurs reden daarbij lek.

Tot de laatste pitstop leek alles volgens schema te gaan voor Verstappen, maar ditmaal flopte de stop volledig en zag Verstappen zijn voorsprong op Norris slinken tot minder dan twee seconden. De Brit vertrok op een setje nieuwe mediums aan de laatste stint, Verstappen had enkel nog gebruikte mediums liggen. En vervolgens was het spel op de wagen en werd er hard geracet. Norris raakte daarbij gefrustreerd, Verstappen reed eveneens met de ellebogen naar buiten en het was slechts een kwestie van tijd voordat de zaak zou escaleren. Verstappen kreeg de schuld van de aanrijding en incasseerde daarvoor 10 strafseconden, Norris had daarvoor al 5 strafseconden aan zijn broek gekregen wegens herhaaldelijk overschrijden van de baangrens tijdens zijn pogingen om Verstappen in te halen.

Beide coureurs konden met hun lekke band nog terugrijden naar de pits. Daar viel Lando Norris uit vanwege de schade die de lekke band had aangericht aan de vloer van de McLaren. Verstappen kon wel verder en reed de race uit op softs. Hij finishte als vijfde en leek een extra punt voor de snelste raceronde binnen te harken, maar daar stak Fernando Alonso (Austin Martin) in de laatste ronde een stokje voor.

Met de zege in de sprintrace en de vijfde plek verzamelde Max Verstappen dit weekend 18 WK-punten en daarmee liep hij 12 punten uit op Lando Norris.

Volgende week staat op het circuit van Silverstone de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het programma. Daar volgt mogelijk een nieuwe clash tussen Norris en Verstappen.

Cookieinstellingen