TC Panta Rhei opent 5 nieuwe padelbanen

<em>Padelspeler</em>
Padelspeler
Foto: SGN

Op donderdag 11 juli 2024 om 17:00 uur opent de padel- en tennisvereniging TC Panta Rhei vijf nieuwe padelbanen op het racketsportpark aan de Allee in Limbricht.

De banen zijn gerealiseerd in samenwerking met de Padel Power Club b.v. die in het racketsportpark heeft geïnvesteerd en de voorzieningen faciliteert. De padelactiviteit binnen de vereniging draagt daarom de naam Padel Power Club.

Programma

  • Vanaf 16:30 uur: Ontvangst genodigden en inloop leden, sympathisanten en alle geïnteresseerden
  • 17:00 uur: Opening programma door Sjaak Aussems, voorzitter TC Panta Rhei
  • 17:05 uur: Openingshandeling door Wethouder (Sport) Gemeente Sittard-Geleen Andries Houtakkers en Robin Ammerlaan, meervoudig wereld- en olympisch kampioen rolstoel tennis
  • 17:10 uur: Interview met Robin Ammerlaan over zijn levensverhaal en inclusie in de sport
  • 17:20 uur: Demonstratie padelwedstrijd Robin Ammelaan met Peter Slangen en Rik Hillen van de Padel Academy en Maurice Houben accountmanager Limburg van de KNLTB
  • Vanaf 17:30 uur: Gezellig samen zijn op onze terrassen en nieuw centraal terras

Wat eraan voorafging

Voor de leden van Panta Rhei, de ruim 200 popelende adspirant padellers op de wachtlijst, de voorbijgangers, de wandelaars en de kenners was het al lang duidelijk: er staat weer wat nieuws te gebeuren op het racketsportpark in Limbricht naast het beroemde kasteel. Graafmachines die het gravel en de grond onder twee tennisbanen verwijderden. Vers gestort beton voor vijf nieuwe padelbanen, nieuwe materialen zoals glazen wanden voor de padelbanen en een extra centraal terras. In slechts drie maanden tijd zijn er vijf nieuwe padel banen bijgekomen en heeft het racketsportpark nu negen padelbanen en twee smashcourt tennisbanen.

Na de grand opening met vier nieuwe padel banen in september 2022 moest de vereniging al na twee maanden een ledenstop afkondigen met het bereiken van maar liefst 540 leden. Na een lange voorbereidingstijd is het nu zover, per 1 mei werden vijf nieuwe padel banen in gebruik genomen en komt het aantal padel banen daarmee op negen. Tevens werd de wachtlijst weggewerkt en is het maximaal aantal lidmaatschappen opnieuw gemaximeerd op 840. Tot slot werd het aantal leden per baan naar beneden bijgesteld waarbij het comfort voor de leden verhoogd is en kan op zes van de negen banen op de piektijden maar liefst 1,5 uur afgehangen worden. Twee van de negen banen zijn Meet & Play banen waar ook niet leden kunnen reserveren.

Cookieinstellingen