Verdediger Syb van Ottele transfervrij naar Fortuna Sittard

14 jul , 8:00 Sport
syb van ottele fortuna sittard
Fortuna heeft de achterhoede versterkt met Syb van Ottele. De verdediger komt over van sc Heerenveen. In Friesland liep de verdediger deze zomer uit zijn contract.
De 22-jarige mandekker is afkomstig uit de jeugd van NEC Nijmegen, de club waarvoor hij uiteindelijk ook debuteerde in het profvoetbal. Halverwege het seizoen 2020/2021 stapte de Nijmegenaar over naar sc Heerenveen. In Friese dienst kwam Van Ottele in de afgelopen seizoenen tot 59 optredens in de hoofdmacht. Tot op heden was de verdediger eenmaal trefzeker in de Eredivisie.
Van Ottele is blij met zijn eerste - driejarig - contract bij Fortuna: "Na enkele seizoenen bij sc Heerenveen te hebben gespeeld, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik de kans krijg bij Fortuna en hoop binnen deze club de komende jaren een nieuwe stap te zetten in mijn ontwikkeling. Vanaf het eerste moment kreeg ik een goed gevoel bij het verhaal van de club. Ik kan niet wachten om op het veld te staan en van dienst te zijn voor de ploeg."