Sint Nicolaas Heythuysen wint d'n Um op OLS in Beekdaelen

14 jul , 9:05 Nieuws
winnend zestal sint nicolaat heythuysen
Na een enerverende finale tussen Nederlands en Belgisch Limburg is schutterij Sint Nicolaas Heythuysen, gemeente Leudal, erin geslaagd om tijdens het OLS Beekdaelen de wisseltrofee d'n Um mee naar Heythuysen te nemen.
In een tweestrijd met de Belgische schutters van Sint-Martinus uit Niel-bij-As viel in de 21ste kavelronde de beslissing. Het winnend zestal van Sint Nicolaas bestaat uit: Jos Rijks, Esther Cillekens, Vivian Janssen, Jeanine Beckers, Huub Heijnen en Tim Cillekens.
Het kavelen begon vanmorgen even na 11:00 uur op de prachtig gelegen schutterswei aan de Clouserweg in Doenrade. Gestart werd met nog 36 schutterijen: 5 uit Noord-Limburg, 16 uit Midden-Limburg, 7 uit Zuid-Limburg en 8 uit Belgisch Limburg. Om 15:08 uur waren nog vijf schutterijen in de race, te weten: Sint Joris Wessem, Sint Severinus Grathem, Sint Urbanus Montfort, Sint Nicolaas Heythuysen en als enige Belgisch Limburgse schutterij Sint-Martinus uit Niel-bij-As. Even daarvoor was Sint Willibrordus Obbicht, de laatste vertegenwoordiger uit Zuid-Limburg, afgevallen.
Zaterdag vonden er ook schietwedstrijden voor jeugd plaats. Zij schoten met de luchtdrukbuks. Winnaar van 'Ut Sjötje' werd het Belgische drietal van Manestraat.
De organisatie van OLS Beekdaelen feliciteert de schutters van Sint Nicolaas Heythuysen met de winst en kan terugkijken op een zeer geslaagde editie. Het stichtingsbestuur onder leiding van Ger Koopmans bedankt iedereen die de afgelopen maanden de schouders heeft gezet onder dit schitterende evenement, met als toepasselijk motto Saame veur 't OLS , en het OLS Beekdaelen een warm hart toedroeg.