Beerschot wint na strafschoppen van Fortuna Sittard

fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard was vrijdagavond in Antwerpen te gast als tegenpartij van Beerschot VA in de Marc Steenackers Memorial.
Beerschot speelt deze Memorial jaarlijks ter nagedachtenis aan de op 12 maart 2017 op tragische wijze omgekomen algemeen directeur van de club.
Na drie kwartier spelen was de stand in het Olympisch stadion nog ongewijzigd. Beide ploegen hadden zo hun kansjes, maar kwamen niet tot scoren. Wel vielen er twee gele kaarten. Een voor aanvoerder Ivo Pinto en een voor een speler van Beerschot.
Na rust moet Fortuna Sittard na 5 minuten verder met tien man nadat Arianit Ferati een directe rood kaart kreeg voor een veel te harde tackle. Ondanks een man minder was Fortuna Sittard de ploeg die de aanval zocht. Alen Halilovic was dicht bij een treffer, maar doelman Matijas van Beerschot wist het afstandsschot te stoppen. Gaandeweg de tweede helft kreeg Beerschot meer scoringskansen, maar Ivor Pandur hield zijn doel schoon.
Omdat er tijdens de wedstrijd niet werd gescoord werden direct na het laatste fluitsignaal strafschoppen genomen. Beerschot was daarin trefzekerder dan Fortuna en won de strafschoppenserie met 4-2. Tijjani Noslin en Úmaro Embaló scoorden, Rodrigo Guth en Rémy Vita misten.
Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (46' Mitchell Dijks), Rémy Vita, Deroy Duarte (90' Sadik Fofana), Arianit Ferati (50' rood), Loreintz Rosier (80' Paul Gladon), Tijjani Noslin, Alen Halilovic (80' Stipe Radic), Iñigo Córdoba (90' Úmaro Embaló)
Tijdens de open dag van VVV Venlo is Fortuna Sittard vanmiddag om 17:00 uur de tegenstander tijdens de Herman Teeuwen Memorial.