Binnenkort duidelijkheid ijshockeycompetitie verwacht

08 apr 2015, 18:27 Sport
02 eaters 1209
Het afgelopen jaar werden met pijn en moeite slechts vijf ploegen op het ijs gebracht die deelnamen aan de competitie in de eredivisie van het Nederlandse ijshockey.
Daarbij was op voorhand, nog vóór de eerste puck het ijs raakte, al duidelijk dat het zowel in de beker als in de strijd om het landskampioenschap zou gaan tussen Flyers uit Heerenveen en Trappers uit Tilburg. Tot vervelens toe waren er wedstrijden tussen steeds maar weer dezelfde tegenstanders.
Dat het in het seizoen 2015-2106 anders moet, daarover was iedereen het snel eens. Heerenveen en Tilburg hebben het plan opgevat om te verkassen naar een Duitse competitie en de overige eredivisieploegen - Laco Eaters Limburg, Kemphanen Eindhoven en het Belgische Herentals - zouden samen met ploegen uit de eerste divisie een nieuwe competitie kunnen gaan vormen, waarbij er naar gestreefd zal worden om de kwaliteitsverschillen tussen de ploegen enigszins binnen de perken te houden.
Op dit moment zouden er 16 ploegen, waaronder 6 Belgische, geïnteresseerd zijn in deelname aan die nieuwe Nederlandse ijshockeycompetitie, zo meldde De Gelderlander woensdag.
De mogelijk deelnemende teams hebben met de Nederlandse en de Belgische bonden overlegd. Aan de hand daarvan is er een conceptvoorstel naar de clubs uitgegaan, waarop ze kunnen reageren. Verwacht wordt dat rond de WK-IJshockey voor B-landen, dat van 13 tot en met 19 april in Eindhoven wordt gespeeld, duidelijk wordt wat de nieuwe opzet van de ijshockeycompetitie 2015-2016 gaat worden.