Boels Rental verlengt sponsorovereenkomst met Ladies Tour

09 mei 2018, 20:14 Sport
boels ladies tour 2016
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Boels Rental blijft tot en met 2020 hoofdsponsor van de Holland Ladies Tour. De komende drie edities wordt deze meerdaagse wedstrijd voor vrouwen verreden onder de naam Boels Ladies Tour.
Dit zijn organisator Courage Events en het verhuurbedrijf onlangs overeen gekomen.
De Boels Ladies Tour is de enige etappewedstrijd in de Benelux, die tot de belangrijkste reeks van vrouwenwedstrijden, de UCI Women's WorldTour behoort. Vorig jaar werd deze koers gewonnen door Annemiek van Vleuten, die een paar weken later in Bergen (Noorwegen) voor het eerst wereldkampioene tijdrijden werd.
Boels Rental is blij dat de naam van het verhuurbedrijf ook de komende jaren aan de belangrijkste etappekoers voor vrouwen in Nederland is verbonden. "Ons team is momenteel de beste UCI-vrouwenformatie van de wereld. Het is van wezenlijk belang dat dit team en andere belangrijke vrouwenploegen ook in Nederland de kans krijgen op het hoogste wielerpodium te acteren. We verbinden onze naam dan ook graag aan deze UCI Women's Tour-wedstrijd en hopen samen deze tak van de wielersport naar een hoger plan te tillen."
De Boels Ladies Tour wordt door veel wielerteams gezien als een prima voorbereiding op het WK, dat enkele weken later wordt gereden.
Dit jaar wordt de Boels Ladies Tour van 28 augustus tot en met 2 september verreden. Sittard-Geleen is op zaterdag 1 december start en finishplaats van de voorlaatste en zwaarste etappe.