Buchten ook in 2017 weer etappeplaats in Ster ZLM Toer

10 apr 2017, 17:23 Sport
start derde etappe buchten buchten
Traditiegetrouw is Buchten ook in 2017 weer etappeplaats tijdens de Ster ZLM Toer. Op vrijdag 16 juni vertrekt én finisht daar de derde etappe.
De Ster ZLM Toer - 14 tot en met 18 april - begint dit jaar met een proloog in het Zeeuwse Westkapelle. De organisatie van de vijfdaagse rittenkoers maakte dat maandag in de Zeeuwse kustplaats bekend. De openingstijdrit is op 14 juni, vier dagen later eindigt de slotetappe in Oss.
Op 15 juni rijdt het peloton voor de eerste etappe van Tholen naar Hoogerheide. De etappe met start en finish in Buchten voert door de Limburgse heuvels. Op de voorlaatste dag staat traditiegetrouw een Ardennenrit op het programma, ditmaal van Verviers naar La Gileppe. De vlakke slotetappe met start en finish in Oss kent geen noemenswaardige hindernissen.
Deze etappekoers wordt door veel teams gebruikt in de opbouw richting de Tour de France en kent dan ook een indrukwekkende erelijst. De afgelopen drie edities werden gewonnen door de Belg Philippe Gilbert (2014), de Duitser André Greipel (2015) en de Belg Sep Vanmarcke.