City Mountainbike - UCI MTB Eliminator Continental Series komen naar Geleen

04 aug , 8:00 Sport
220717 city mtb 385 lr
Op zondag 11 augustus 2024 vinden de UCI MTB Eliminator Continental Series plaats in het centrum van Geleen.
Dit urban evenement, onderdeel van de City Mountainbike-serie, brengt topatleten van over de hele wereld samen voor Cross-Country Eliminator (XCE) races. Het unieke karakter van de race biedt een internationaal podium midden in de stad, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor zowel deelnemers als toeschouwers.
Het evenement bestaat uit 2 hoofdactiviteiten. Tussen 11:00 en 13:00 uur vindt de CityMountainbike Experience plaats. Maak kennis met deze spectaculaire sport op het wedstrijdparcours van de wereldtoppers! De Experience is toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus, kinderen en lokale liefhebbers, zowel mannen als vrouwen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig (dit kan ter plekke). Neem wel je eigen fiets mee naar de Markt!
Vanaf 13:30 uur maakt de wereldtop CityMountainbike zich gereed voor de wedstrijd, bestaand uit een tijdrit en meerdere knock-outwedstrijden.
De podiumceremonie vindt plaats voor het voormalig raadhuis op de markt en zorgt zeker voor schitterende plaatjes. Naast het wedstrijdparcours zijn er dankzij The Pumpfactory de hele dag uitdagende activiteiten op de pumptrack.
Bezoekers kunnen o.a. parkeren op de parkeerplaats voor het stadhuis of in de parkeergarage onder de Markt.