Coupe d'Hiver start met ploegentijdrit

29 sep 2017, 9:50 Sport
ploegentijdrit aankondiging
De tiende editie van de wintercompetitie Math Salden Coupe d'Hiver op Wielerbaan Geleen gaat zondag 1 oktober van start met een spectaculaire ploegentijdrit.
Dit is een onderdeel van de wielersport waarbij een ploeg van vijf renners een vastgesteld aantal kilometers fietst.
Het is de bedoeling dat deze zo snel mogelijk worden gefietst. Baancommissaris Michel van Dijke zegt: "Er staan zondag dertien ploegen aan de start. Ieder team bestaat uit vijf renners. Niet de tijd van de eerste renner geldt maar de tijd van de vierde binnenkomende renner geldt als eindtijd. Er mag dus een renner afhaken in de wedstrijd".
Afstanden voor mannenteams is 20 km (40 ronden van 500m), de vrouwen rijden de halve afstand. De start is klokslag 10:00 uur en tijdrit zal tot ongeveer 13:30 uur duren. Er starten twee teams tegelijk. Na de start van het eerste team zal na 20 seconden het volgende team vertrekken. Van Dijke: "Een ploegentijdrit als deze hebben we nog niet eerder op de wielerbaan georganiseerd. Rob Willems fietsenmaker uit de Vinkenstraat in Geleen gaf aan dat er vanuit amateurwielerwereld interesse is in een ploegentijdrit.