Dames V&L starten 2017 thuis met derby tegen Venlo

12 jan 2017, 23:25 Sport
v en l
V&L
De eerste thuiswedstrijd die de dames van V&L in 2017 spelen is de derby tegen Cabooter Group/Handbal Venlo.
Zaterdagavond 14 januari om 19:30 uur treffen deze twee Limburgse Lotto/Eredivisie-teams elkaar in Glanerbrook in een duel dat bol zal staan van de spanning. Beide teams hebben immers de punten hard nodig in de strijd om plaatsing voor de play-offs om het landskampioenschap aan het einde van het seizoen. Om die te bereiken moet een plek in de top zes van de ranglijst worden gehaald. De laatste vier in de poule spelen een nacompetitie waarin degradatie voorkomen moet worden.
Omdat vorige week het duel tegen VZV vanwege de ijzel werd afgelast is alles op de ranglijst dichter bij elkaar gekomen en moet er zaterdagavond gewonnen worden. De opdracht van trainer Maurice Janssen aan de dames is helder: tegen de directe concurrent mag je geen punten verspelen. Geen eenvoudige opgave, want de eerste wedstrijd in Venlo dit seizoen ging verloren.
Omdat het de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar is mogen de toeschouwers het duel gratis bijwonen. Na de wedstrijd vindt de Nieuwjaarsreceptie van V&L plaats.