Eaters krijgt stevig klop van HIJS Hokij Den Haag

03 feb 2017, 23:20 Sport
eaters heerenveen
© Jan Hofstede
Eaters heeft zich dan wel niet weten te plaatsen voor de Final Four, waarin de beste vier teams de strijd aangaan om het Nederlands Kampioenschap, de competitie in de BeNe-League is nog niet achter de rug.
Eaters moest het vrijdagavond opnemen tegen HIJS Hokij in Den Haag, dat zich wel voor de Final Four heeft weten te plaatsen. De Hagenaars zijn bezig aan een uitstekend serie, die werd ingezet met een uitoverwinning op Heerenveen. Eaters slaagde er niet in om aan die serie een einde te maken en boekte in Den Haag een kansloze nederlaag, inmiddels de vijfde verliespartij op rij.
Via de periodestanden 2-1, 4-0 en nogmaals 2-1 werd Eaters met een 8-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. De doelpunten aan Eaters-zijde werden gescoord door Tom Marx (1-1, 17:53) en Justin Evers (6-2, 46:34, PP).
Er staan nu nog twee competitiewedstrijden op het programma. Die vinden plaats op zaterdag 18 februari uit tegen GIJS Groningen en op zondag 19 februari thuis tegen Chiefs Leuven.
Wanneer Eaters de vierde plaats in Poule B weet vast te houden is plaatsing voor de play-offs in de BeNe-League een feit. Wanneer de eerste wedstrijd in de play-offs plaats zal vinden is nog niet bekend.