Een makkelijk middagje voor Fortuna Vrouwen

01 okt 2023, 14:15 Sport
oefenwedstrijd fortuna vrouwen in monchengladbach
Een lekker zonnetje en niet te warm, in elk geval voor de toeschouwers prima weer voor een leuke voetbalmiddag in Sittard.
Fortuna Vrouwen nam het vanmiddag in de derde wedstrijd van het seizoen in eigen stadion op tegen de vrouwen van Excelsior. Het duel draaide uit op een stevige zege voor de thuisploeg.
Fortuna Vrouwen was overduidelijk een maatje te groot voor Excelsior, al duurde het ruim een half uur voordat de eerste Fortunatreffer genoteerd kon worden. Die kwam in de 32e minuut op naam van Feli Delacauw. Drie minuten later verdubbelde Alieke Tuin de voorsprong door een vrije trap fraai achter de Rotterdamse doelvrouw te schieten.
Na rust liep de score in korte tijd snel op. Chandra Davidson (48', kopbal), Hanna Huizenga (58') en kort daarna (59') Jarne Teulings tilden de stand naar 5-0. Fortuna kreeg in het resterend half uur nog diverse scoringskansen, maar die leidden niet tot een verandering in de stand.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Mirthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer, Alieke Tuin (46' Hanna Huizenga), Charlotte Hulst (70' Farkhunda Muhtaj), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (85' María Ólafsdóttir Grós), Feli Delacauw (59' Hildur Antonsdóttir), Chandra Davidson (70' Tessa Wullaert)
Op vrijdagavond 6 oktober speelt Fortuna Sittard om 19:30 uur uit tegen de vrouwen van AZ.