Eerste driepunter voor Fortuna Sittard in de Eredivisie

16 sep 2018, 16:55 Sport
elftalfoto fortuna sittard 2018 2019
Fortuna Sittard was tot vanmiddag de enige ploeg in de Eredivisie die nog géén wedstrijd wist te winnen. Van de vier tot nu toe gespeelde duels werden er twee verloren en twee gelijkgespeeld.
Tegen N.A.C. Breda kwam daarin verandering, al zag het er in de beginfase van de wedstrijd bepaald niet naar uit. N.A.C. begon fel aan de wedstrijd, Fortuna begon ook ditmaal erg onzeker en was zeker in de eerste helft lange tijd veel te timide en niet fel genoeg. De ruim 18.000 toeschouwers in het Rat Verlegh stadion zagen de thuisploeg al in de vierde minuut op voorsprong komen door een doelpunt van Te Vrede. Aan het doelpunt hing weliswaar een geur van buitenspel, maar de Fortuna-defensie ging niet geheel vrijuit bij deze snelle tegenvaller.
Gaandeweg de eerste helft kwam Fortuna wat beter in het spel. Ahmed El Messaoudi mocht in de 41e minuut met een fraaie treffer de op dat moment verdiende de gelijkmaker aantekenen. Na rust schoot diezelfde El Messaoudi Fortuna in de 53e minuut van de wedstrijd op voorsprong, enigszins met dank aan Breda-doelman Van Leer, die zijn afstandsschot niet onder controle kreeg. In de loop van de tweede helft leek Fortuna de zege weg te geven, toen Kastaneer in de 71e minuut, aangespeeld vanuit een vrije trap, de bal ongehinderd - via de paal - achter doelman Koselev mocht koppen. N.A.C. rook bloed en zette Fortuna stevig onder druk. Een nieuwe voorsprong voor de Bredanaars leek in de lucht te hangen, maar bleef uit. De treffer viel aan de andere kant, toen Branislav Ninaj in de 81e minuut de rebound uit een corner kon intikken: 2-3.
Met deze zege schrijven de geelgroenen historie. De eerste zege in de eredivisie sinds 16 jaar en de eerste overwinning op N.A.C. in Breda sinds 1984!
Dankzij deze overwinning is Fortuna Sittard nu rode lantaarndrager af en is er een flinke stap op de ranglijst gemaakt. De ploeg staat nu op de elfde plek.
Fortuna Sittard begon met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri (88' Clint Essers), Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets, José Rodriguez, Mark Diemers, Lisandro Semedo (60' Lazaros Lamprou) en Andrija Novakovich (90+3 Lars Hutten).
De wedstrijd stond onder leiding scheidsrechter Gözübüyük, daarbij geassisteerd door grensrechters Kleinjan en Janson en vierde official Blank. Gerrets en Polman keken mee als videoscheidsrechters. Gözübüyük trok geel voor Te Vrede en Kali van N.A.C. en voor Wessel Dammers en Marco Ospitalieri van Fortuna Sittard.
Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard om 18:30 uur thuis tegen Willem II.