Fandag Fortuna Sittard van 13:00 tot 18:00 uur

30 jul 2023, 10:00 Sport
fandag fortuna sittard 2018
Het begint met de dag meer te kriebelen: nog twee weken en de Eredivisiecompetitie 2023/2024 brandt los.
Voor het zo ver is speelt Fortuna Sittard eerst nog een tweetal oefenwedstrijden. De eerste aanstaande vrijdag in Antwerpen een besloten duel tegen Beerschot en een dag later tijdens de VVV-fandag in Venlo tegen VVV.
Daarop vooruitlopend is het vandaag allereerst tijd voor de jaarlijkse fandag van Fortuna Sittard. Ditmaal overigens dus zonder oefenduel in het eigen stadion, omdat de grasmat nog niet helemaal speelklaar is. Bovendien heeft de selectie er een verre uitwedstrijd opzitten: gisteren werd in Londen een oefenwedstrijd gespeeld tegen en gewonnen van het Londense Millwall FC.
Vanmiddag is iedereen welkom op het fanplein aan de voorzijde van het stadion, waar de officieuze aftrap wordt gegeven voor het seizoen 2023/2024. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er meerdere speelattributen, waarbij er prijzen gewonnen kunnen worden en er staan diverse marktkraampjes waar merchandise en memberships worden verkocht. Uiteraard zijn er ook diverse kraampjes die worden ingevuld door partners en supportersgroepen.
Naast alle activiteiten en attributen zijn er ook voldoende food & drinks mogelijkheden en is er de volledige middag muziek van DJacky. Op het aanwezige podium vindt bovendien een spelerspresentatie plaats van zowel de Fortuna Heren als de Fortuna Vrouwen. Na afloop van de spelerspresentatie is uiteraard de mogelijkheid om een handtekening of selfie te scoren.

Programma

13:00 uur: Start fandag
14:00 uur: Presentatie Fortuna Vrouwen
15:00 uur: Presentatie Fortuna Heren
16:00 uur: Handtekeningensessie
18:00 uur: Einde fandag
Tijdens het eerste gedeelte van de fandag - tot 15:00 uur - is tevens het stadion geopend, waarbij iedereen een bezoek kan brengen aan het Fortuna Museum en de eSportsroom. Vanaf 15:00 uur worden alle festiviteiten voortgezet aan de buitenzijde van het stadion en gaat de hoofdingang dicht.