Feest vanwege lijfsbehoud Fortuna Sittard in Eredivisie

16 mei 2022, 10:00 Sport
lijfsbehoud foruna sittard eredivisie 2022 02
SGN
Fortuna Sittard werd zondagavond in Sittard door een grote groep supporters toegejuicht toen het elftal terugkeerde in Sittard.
Het team van coach Sjors Ultee slaagde er in de laatste competitiewedstrijd uit tegen N.E.C. Nijmegen in om rechtstreekse degradatie en de nacompetitie te ontlopen door te doen wat daarvoor nodig was: de wedstrijd winnen. Voor supporters, spelers en staf was het een bloedstollend spannende middag. De ontlading was dan ook enorm toen het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler had geklonken.
Een compliment voor de spelers en natuurlijk voor coach Sjors Ultee en zijn assistent Rob Alflen, die er in zijn geslaagd om een elftal te smeden waarin elke speler bereid was zich volledig te geven voor het belang van het team.
De vreugde kwam enkele uren na de wedstrijd op de Milaanstraat in Sittard tot een kookpunt, toen de spelersbus arriveerde. Naar schatting 1500 supporters hadden zich verzameld om hun helden toe te juichen. Het leverde fraaie taferelen op. Een groot deel van de selectie, met doelman Yanick van Osch voorop, stond boven op het dak van de bus op het moment dat deze de Milaanstraat indraaide. Vuurwerk en lichtfakkels werden afgestoken en de supporters zongen uit volle borst de spelers toe. Nee, dit was beslist geen kampioenschap, maar daarom niet minder mooi om mee te maken.
Met deze laatste overwinning heeft Fortuna Sittard het KKD-spook afgewend en mag de club zich opmaken voor in elk geval nog een seizoen Eredivisievoetbal. De spelers kunnen met vakantie, maar de technische staf mag al snel weer vol aan de bak om ervoor te zorgen dat er op 5 augustus weer een Eredivisiewaardige selectie klaarstaat.
Geniet nog even mee met de supporters: