Fortuna Sittard boekt belangrijke overwinning op NAC Breda

21 apr 2019, 16:40 Sport
fortuna nac
Ruim 10.000 toeschouwers waren op Eerste Paasdag getuige van de belangrijke competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en de nummer laatst van de ranglijst, NAC Breda.
Een wedstrijd die NAC Breda moest winnen om nog enigszins zicht te houden op ontsnapping aan directe degradatie. Maar ook een wedstrijd die Fortuna Sittard moest winnen om de kans op nog een jaar eredivisie te vergroten zonder dat daar een nacompetitie aan te pas moet komen.
Een wedstrijd dus waarbij, gezien de belangen voor beide teams, de nodige spanning op stond. En dat was te merken aan het spel. Fortuna Sittard was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist op een enkel kansje na weinig scoringsmogelijkheden te creëren. En ook NAC Breda kon in de eerste helft amper een vuist maken.
In de 39e minuut verzilverde Mark Diemers een door scheidsrechter Pol van Boekel toegekende strafschop, nadat Lamprou door een NAC-verdediger onderuit ging in het strafschopgebied. Fortuna Sittard mocht met die voorsprong de rust in.
Na rust was NAC een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, Alexei Koselev stond even zo vaak met ijzersterke reddingen een Brabantse treffer in de weg. Maar ook Fortuna Sittard kreeg een aantal prima kansen. In de 81e minuut verdubbelde Diemers zijn en Fortuna’s score met een mooie treffer. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg meer ruimte en kansen, maar die werden niet verzilverd. In de eerste minuut van de extra tijd kwam NAC echter nog terug tot 2-1, maar een gelijkmaker zat er gelukkig voor Fortuna Sittard niet meer in.
Met deze overwinning en nog drie wedstrijden voor de boeg staat Fortuna Sittard nu op een puntentotaal van 34, 7 punten meer dan Excelsior, dat op de 16e plek staat en 8 punten meer dan De Graafschap, dat 17e staat. NAC Breda neemt met 22 punten de 18e en laatste plaats in.
Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets (73’ Amadou Ciss)°, Andrija Balic (80’ Lar Hutten), Mark Diemers; Lazaros Lamprou, Andrija Novakovich (34’ Finn Stokkers).
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Die trok geel voor Ahmed El Messaoudi van Fortuna.