Fortuna Sittard buigt 3-0 achterstand om in overwinning op VVCS

26 jul 2023, 8:00 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard heeft dinsdagavond zijn vierde oefenwedstrijd gespeeld in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Eredivisie.
Tegenstander was VVCS, een team van de Vereniging van Contractspelers uit het betaald voetbal, die momenteel niet door een club zijn gecontracteerd.
Op het sportcomplex van RKVV Eindse Boys in Nederweert-Eind werd het na een 0-3 ruststand uiteindelijk 4-3 voor Fortuna Sittard.
Fortuna Sittard begon het duel met de volgende opstelling: Luuk Koopmans, Deroy Duarte, Paul Gladon, Mitchell Dijks, Mouhamed Belkheir, Tunahan Tasci, Bryant Nieling, Tristan Schenkhuizen, Nabil Sayadi, Stipe Radic, Úmaro Embaló. Binnen 17 minuten keek dit elftal al tegen een 0-3 achterstand aan en die stand bleef staan totdat coach Danny Buijs in de tweede helft stevig begon te wisselen. Iñigo Córdoba zorgde met twee treffers (69' en 78') voor aansluiting, Tijjani Noslin tekende voor de gelijkmaker (81') en mocht vanaf de penaltystip de winnende treffer binnenschieten (84') en zijn team daarmee na een gelijkspel en twee nipte verliespartijen aan de eerste oefenzege helpen.
Komende zaterdag speelt Fortuna Sittard in Londen een oefenwedstrijd tegen Millwall FC.