Fortuna Sittard en FC Utrecht houden elkaar in evenwicht

28 okt 2023, 22:55 Sport
fortuna sittard fc utrecht oktober 2023
Zaterdagavond was FC Utrecht te gast bij Fortuna Sittard. Het duel, de tiende wedstrijd in de competitie, werd door zo'n 10.000 toeschouwers bezocht.
Zowel Fortuna Sittard als FC Utrecht begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en dat leidde aan beide kanten tot enkele kansjes. Het dichtste bij een voorsprong kwam Fortuna Sittard in de 12e minuut, toen doelman Barkas van FC Utrecht een eigen doelpunt van een verdediger nipt wist te voorkomen. Aan de andere kant was Utrecht in de slotfase dicht bij een voorsprong, maar dankzij ingrijpen van Rodrigo Guth en vervolgens doelman Ivor Pandur werd een achterstand voorkomen. Een tegenvaller voor Fortuna Sittard was het uitvallen van Iñigo Córdoba. De Spanjaard raakte in de 30e minuut geblesseerd en kon niet verder. Voor hem kwam Mouhamed Belkheir in de ploeg.
De tweede helft was net aan 5 minuten oud toen Bas Nijhuis naar de penaltystip wees nadat een Utrecht-verdediger de bal tegen een uitgestoken arm kreeg geschoten. Alen Halilovic zag zijn strafschop echter gestopt worden door Utrecht-doelman Barkas. Dat sterkte FC Utrecht, dat vanaf dat moment meer druk begon te zetten op de Fortuna-defensie en ook de meeste kansen kreeg. Gescoord werd er echter ook in de tweede helft niet. Beide ploegen stelden zich tevreden met een punt.
Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (63' Mitchell Dijks), Deroy Duarte, Laureintz Rosier, Alen Halilovic (86' Marko Lazetic), Iman Griffith (86' Milan Robberechts), Kaj Sierhuis (63' Ragnar Oratmangoen), Iñigo Córdoba (31' Mouhamed Belkheir).
Scheidsrechter Bas Nijhuis trok geel voor Mouhamed Belkheir van Fortuna Sittard en voor Descotte van FC Utrecht.