Fortuna Sittard lijdt 4-0 nederlaag in Alkmaar

01 okt 2023, 18:53 Sport
az fortuna 20231001 4 0
Fortuna Sittard heeft vanmiddag in Alkmaar - deels door eigen toedoen - met ruime cijfers verloren van AZ.
Fortuna was in de eerste helft bepaald niet onder de indruk van AZ. Daar gaven de Alkmaarders de eerste 45 minuten overigens ook weinig aanleiding toe. De meeste dreiging ging uit van het team van coach Danny Buijs, maar voorin ontbrak het aan wat geluk om de gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. Zo waren er twee mooie kopkansen voor Kaj Sierhuis en Tijjani Noslin. Fortuna speelde goed en leek de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar AZ-aanvoerder Clasie zag in die ene minuut extra tijd zijn kans schoon om van afstand aan te leggen en de 1-0 voor AZ te scoren.
In de tweede helft was het pleit ten voordele van AZ snel beslecht, nadat Oguzhan Özyakup een onbedoelde assist gaf op Pavlidis en daarmee diens buitenspelpositie ophief. De Griek omspeelde Ivor Pandur en scoorde beheerst de 2-0, zijn achtste doelpunt tegen Fortuna Sittard in de negen wedstrijden die hij de afgelopen seizoenen tegen de geelgroenen speelde.
Wat Fortuna in de eerste helft wel lukte - de tegenstander onder druk zetten - lukte in de tweede helft niet meer, waardoor AZ vrij gemakkelijk de 2-0 voorsprong kon vasthouden en kon uitlopen naar 3-0, opnieuw geholpen door een Fortuna-speler. Ditmaal probeerde Dimitrios Siovas een pass weg te werken, maar de bal belandde daarbij in het eigen doel. Daarmee was het leed voor Fortuna Sittard nog niet geleden, want Dantas schoot twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de ietwat geflatteerde 4-0 achter Ivor Pandur.
Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Deroy Duarte, Oguzhan Özyakup (57' Loreintz Rosier), Iñigo Córdoba (57' Mouhamed Belkheir), Alen Halilovic (89' Arianit Ferati), Tijjani Noslin (89' Marko Lazetic) en Kaj Sierhuis (70' Ragnar Oratmangoen).
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Die trok geel voor Kaj Sierhuis, Dimitrios Siovas en Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en voor De Wit van AZ.
Volgende week zondag ontmoet Fortuna Sittard met FC Twente opnieuw een zware tegenstander. De wedstrijd begint in Sittard begint om 14:30 uur.