Fortuna Sittard opnieuw naar Almere

24 jan , 8:00 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard reist vandaag opnieuw naar Almere voor een wedstrijd tegen Almere City FC.
De club uit Flevoland heeft exact evenveel wedstrijden gewonnen, gelijkgespeeld en verloren als Fortuna Sittard, maar het doelsaldo van de ploeg van coach Danny Buijs is iets beter dan dat van Almere.
Vorige week woensdag won Fortuna in Almere de bekerwedstrijd. Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd in de Eredivisiecompetitie op het programma, maar het duel werd na de warming-up toch nog afgelast vanwege een deels onbespeelbaar veld. Supporters en team reisden daardoor tevergeefs naar Almere. De supporters wordt door Fortuna Sittard enige compensatie geboden. Vanwege het vroege aanvangstijdstip (18:45 uur) zullen veel supporters de wedstrijd in Almere vandaag niet kunnen bezoeken.
Het is voor beide ploegen een belangrijk duel, waarin punten gepakt moeten worden om afstand te blijven houden tot ploegen die richting degradatiestrijd gaan. Fortuna Sittard kan daarbij niet meer beschikken over de naar Hull vertrokken doelman Ivor Pandur en de naar Verona verhuisde aanvaller Tijjani Noslin. Deroy Duarte is niet inzetbaar vanwege zijn deelname met Kaapverdië aan de Afrika Cup.
Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Alen Halilovic, Laureintz Rosier, Arianit Ferati. Ragnar Oratmangoen, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.