05 aug 2023, 20:00 Sport
oefenwedstrijd fortuna sittard in de koel in venlo
Fortuna Sittard speelde een dag na het oefenduel tegen het Antwerpse Beerschot opnieuw een oefenmatch.
Tijdens de fandag van de Venlonaren werkte het team van coach Danny Buijs met de Herman Teeuwen Memorial de laatste oefenwedstrijd af in de aanloop naar de start van de Eredivisiecompetitie 2023/2024.
Fortuna Sittard kwam na 10 minuten in de eerste helft via een penalty op voorsprong. Paul Gladon werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en verzilverde daarop de strafschop. In de 35e minuut kwam VVV op gelijke hoogte via een kopbal van Kosidis. Gaandeweg de eerste helft werd VVV dreigender.
Na rust ging VVV op jacht naar een voorsprong. De geelzwarten waren daar een aantal keren dichtbij, maar het was opnieuw Paul Gladon die scoorde voor Fortuna Sittard en opnieuw uit een penalty nadat hij kort daarvoor onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van de Venlonaren. Met nog een kleine 10 minuten op de klok tilde invaller Osman Bulut de stand naar 1-3, maar kort daarna zorgde Ketting er met de aansluitingstreffer voor dat het nog spannend werd. In de 2-3 stand kwam in de slotfase echter geen verandering meer.
Coach Danny Buijs begon het duel de volgende opstelling: Luuk Koopmans, Paul Gladon, Oguzhan Özyakup, Mouhamed Belkheir, Tunahan Tasci, Milan Robberechts, Sadik Fofana, Bryant Nieling, Nathan Markelo, Úmaro Embaló en Stipe Radic. Van dit elftal kwamen gisteren alleen Gladon, Radic en Fofana korte tijd in actie. Arianit Ferati, die gisteren na 50 minuten met een rode kaart douchen werd gestuurd, begon op de bank.
In de loop van de tweede helft kwamen Arianit Ferati, Tistan Schenkhuizen, Osman Bulut, Rayan El Gardoui, Nabil Sayadi en Quinn de Jong in het veld voor Mouhamed Belkheir, Oguzhan Özyakup, Tristan Robberechts, Tunahan Tasci, Nathan Markelo en Úmaro Embaló.