Fortuna Sittard wint uit met 4-2 van FC Den Bosch

15 dec 2017, 21:55 Sport
fortuna sittard thuispubliek wwwstudiovrnl
Fortuna Sittard trad vanavond in stadion De Vliert in Den Bosch aan tegen het door ex-Fortuna-coach Wil Boessen getrainde FC Den Bosch.
Het als vijfde geklasseerde FC Den Bosch maakt tot nu toe net als Fortuna Sittard een uitstekend seizoen door. De verwachtingen voor dit duel waren dan ook hooggespannen, maar binnen 10 minuten konden de tactische plannen van Den Bosch-coach Wil Boessen al de prullenmand in.
Zowel de van een blessure herstelde Dries Saddiki (5e minuut) als Djibril Dianessy (9e minuut) waren trefzeker en zetten hun ploeg al vroeg in de wedstrijd op een comfortabele voorsprong. Den Bosch bleef het antwoord schuldig, meer dan een zwak schot van voormalig Fortuna-speler Muhammed Mert zat er in de eerste helft niet in. De betere kansen bleven voor Fortuna Sittard, dat FC Den Bosch volledig in de greep had, maar verzuimde om de deur nog voor rust volledig in het slot te gooien.
In de 53e minuut van de tweede helft scoorde Vossebelt de aansluitingstreffer voor FC Den Bosch, maar Lisandro Semedo bracht in de 66e minuut de marge weer terug op twee in het voordeel van Fortuna Sittard door de 1-3 te scoren. FC Den Bosch stroopte de mouwen op en ging fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer. De elf Fortunezen moesten alles uit de kast halen om die te voorkomen. De wedstrijd werd harder en dat leidde tot de nodige gele kaarten. Vijf minuten voor tijd kreeg Den Bosch zijn gewenste aansluitingstreffer door een doelpunt van Kaars, maar verder dan dat kwam het niet. Fortuna Sittard zegevierde uiteindelijk met 2-4 door een doelpunt van Djibril Dianessy in de vijfde minuut van de extra tijd.
Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri (Kai Heerings), Jorrit Smeets, Dries Saddiki (46' Christopher Braun), Stefan Askovski (68' André Vidigal), Djbril Dianessy, Lisandro Semedo en Finn Stokkers.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter M. Pérez met assistentie van grensrechters S. van der Vrande en Y. Weterings en vierde official J. Rozendal. De 3.586 toeschouwers zagen scheidsrechter Pérez geel geven aan Mert, Bouyaghlafen en Vossebelt van FC Den Bosch en aan Fortuna Sittard-zijde aan Perr Schuurs, Stephan Askovski, Clint Essers en André Vidigal.
Met deze vijfde overwinning op rij - tevens de eerste uitzege tegen FC Den Bosch in ruim 15 jaar - heeft het team van coach Sunday Oliseh zichzelf een goede dienst bewezen, want de concurrentie liet punten liggen: N.E.C. Nijmegen, Jong Ajax en FC Emmen speelden gelijk en Almere City FC verloor van Jong PSV. Hierdoor gaat Fortuna Sittard fier aan de leiding in de stand om de tweede periode met 4 punten voorsprong op nummer 2 Almere City FC en 5 punten voorsprong op N.E.C., dat een wedstrijd minder heeft gespeeld en bovendien al een periodetitel op zak heeft. Wanneer Fortuna Sittard op zaterdag 23 december (aanvang 19:45 uur) de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Jong FC Utrecht weet te winnen dat geeft het team haar supporters en zichzelf een mooi kerstcadeau met de zekerheid dat een plek in de nacompetitie binnen is.
Voor het zover is speelt Fortuna Sittard op woensdag 20 december eerst nog de achtste bekerfinale thuis tegen AZ. Ook die wedstrijd begint om 19:45 uur.