Fortuna Sittard speelt zondag uit tegen Vitesse

Foto: SGN

Fortuna Sittard gaat zondag in Arnhem op bezoek bij de na negen duels verrassende nummer 2 van de ranglijst: Vitesse.

Het wordt de veertiende keer dat Fortuna Sittard het in Arnhem opneemt tegen Vitesse. Tot nu toe verloor Fortuna Sittard in Arnhem 7 duels; 3 eindigden in een gelijkspel en 3 keer wist Fortuna te winnen. De laatste overwinning van Fortuna Sittard in Arnhem dateert van 1999. Vorig seizoen was Vitesse met 4-2 te sterk.

De Arnhemse club kent een prima seizoensstart en heeft met zeven gewonnen wedstrijden en één gelijkspel 22 punten verzameld, 2 punten minder dan koploper Ajax.

Fortuna Sittard staat na drie gelijke spelen en zes verloren wedstrijden op de laatste plaats en zal allerminst zeker van zichzelf naar de GelreDome afreizen.

Het ontbreekt het elftal van interimcoach Sjors Ultee aan zelfvertrouwen en felheid. Te vaak zakt het elftal in op momenten dat er juist een tandje bij moet. Fortuna Sittard lijkt tot nu toe niet bij machte om het een tegenstander een volle wedstijd lang moeilijk te maken.

Om het geloof in eigen kunnen terug te krijgen is een overtuigend optreden tegen Vitesse dan ook heel hard nodig, ook om te bewijzen dat de huidige plek op de ranglijst niet terecht is.

Fortuna Sittard treedt zondagmiddag naar verwachting aan met de volgende opstelling: Yannick van Osch, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Emil Hansson, Sebastian Polter en Zian Flemming.

De wedstrijd begint zondagmiddag om 12:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen