Tour de Handhaving – inzamelingsactie door en voor supporters Fortuna Sittard

<em>archieffot</em>
archieffot
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tour de Handhaving. Als je de naam hoort denk je misschien wel aan een actie door fietsende boa’s, maar dat is niet het geval.

Handhaving slaat hier op handhaving van het Eredivisieschap door Fortuna Sittard, waardoor de club komend seizoen sinds de promotie voor het vierde jaar op rij in de hoogste Nederlandse voetbalafdeling speelt. De Tour de Handhaving is dan ook een actie van een aantal supporters van Fortuna Sittard.

Na de eerste tien wedstrijden van het afgelopen seizoen stond Fortuna Sittard met slechts drie punten op de laatste plek van de ranglijst. Waar voorafgaand aan het seizoen de verwachtingen hooggespannen waren werd gevreesd dat handhaven een hels karwei, zo niet een onmogelijke klus zou worden. En nu de laatste competitiewedstrijd erop zit vinden we Fortuna Sittard terug op de elfde plek van de ranglijst met een puntentotaal van 41, ver boven de rode streep.

In november afgelopen jaar zagen verschillende supporters het echter zeer somber in. Een van deze supporters, Nort Hesse, beloofde zelfs vanuit zijn huis in Utrecht naar het stadion in Sittard te fietsen, mocht de club zich alsnog handhaven. Belofte maakt schuld. En dus stapt Hesse op 19 juni, een week voor de start van de Tour de France, op de fiets. Hij krijgt daarbij gezelschap van Jelle Tieleman en Joris van Duin, twee medesupporters.

Het drietal bedacht dat de tocht ook kon worden ingezet om geld in te zamelen voor andere supporters van de club. “Omdat het afgelopen jaar een moeilijk jaar is geweest, kunnen wij ons voorstellen dat mensen het financieel zwaar hebben gekregen. We zouden het ontzettend zonde vinden als supporters van Fortuna Sittard gedwongen worden hun seizoenkaart niet te verlengen om geld te moeten besparen. Daarom vragen wij iedereen om een donatie te doen zodat wij zo veel mogelijk mensen volgend jaar weer naar het stadion kunnen krijgen.”

Een bijzonder sympathiek gebaar dat ook door de club enorm wordt gewaardeerd. Daarom ondersteunt Fortuna Sittard dit initiatief door de seizoenkaarten met korting beschikbaar te stellen. Het betreft seizoenkaarten voor de Zuid-tribune, zo meldt de club op zijn website.

Het was voor alle clubs en hun supporters een merkwaardig seizoen. Door de coronapandemie was het immers nauwelijks mogelijk om een wedstrijd in het stadion te bezoeken. Hopelijk kunnen voetbalsupporters de mooie momenten komend seizoen wél weer samen vieren. En liefst me zoveel mogelijk tegelijk.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen