Fortuna Vrouwen boekt nipte overwinning op PSV

14 okt 2023, 16:30 Sport
fortuna vrouwen wint met 1 0 van psv 20231014
Fortuna Vrouwen speelde vanmiddag de vierde wedstrijd in de Azerion Eredivisiecompetitie tegen de vrouwen van PSV uit Eindhoven.
In eigen stadion lukte het Fortuna Vrouwen in de eerste helft niet om PSV op achterstand te zetten. PSV kreeg bovendien een aantal kansen om de score te openen, maar de vrouwen gingen met een 0-0 stand aan de thee. Na rust bleef centrale verdedigster Samantha van Diemen achter in de kleedkamer. Voor haar bracht coach Roger Reijnders de Canadese aanvalster Chandra Davidson binnen de lijnen. Dat leidde uiteindelijk tot de 1-0: Davidson werd neergehaald in het strafschopgebied van PSV. Tessa Wullaert verzilverde de penalty en schoot Fortuna naar een 1-0 voorsprong. Enkele minuten daarvoor kwam Wullaert net tekort om de 1-0 binnen te werken. Fortuna kreeg nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar een tweede doelpunt voor de thuisploeg bleef uit.
Fortuna Vrouwen heeft na vier duels nog geen puntenverlies geleden en staat nu op de tweede plek van de ranglijst, een punt achter FC Utrecht, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook FC Twente is nog zonder puntverlies en staat op plek drie met negen punten uit drie duels.
Fortuna Vrouwen trad aan in de volgende opstelling: Diede Lemey, Mirthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst (75' María Ólafsdóttir Grós), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (86' Hanna Huizenga) en Tessa Wullaert
Volgende week zondag (22 oktober) speelt Fortuna Vrouwen opnieuw thuis. Dan is landskampioen Ajax te gast in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard. De wedstrijd begint om 12:15 uur.