Fortuna Vrouwen en MVV slaan handen ineen

17 jun 2023, 16:00 Sport
fortuna vrouwen kring voor match
Fortuna en MVV Maastricht gaan samenwerken op het gebied van vrouwenvoetbal, zo maakt Fortuna Sittard bekend op de clubwebsite.
Het gezamenlijke doel is om het vrouwenvoetbal in Zuid-Limburg verder te stimuleren en ontwikkelen.
MVV beschikt sinds afgelopen seizoen over een MO17-team, terwijl Fortuna juist op de oudere leeftijdsklasse heeft ingezet. Zo debuteerde Fortuna Vrouwen het afgelopen voetbaljaargang en eindigde het team van hoofdtrainer Roger Reijners op een verdienstelijke derde plek. Daarnaast beschikt de club over een beloftenploeg, waarin dames tot 19 jaar uitkomen.
Vanaf het nieuwe seizoen start MVV MO17 onder de naam MVV/Fortuna MO17 in de Hoofdklasse. Juridisch zal het team onder de MVV Academy vallen en zal dus ook de faciliteiten zoals velden, stadion, bus en de gym van MVV Maastricht gebruiken. Fortuna Sittard zal mee-investeren in een hoofdtrainer. Doel is om talentvolle speelsters na hun periode bij MVV Maastricht door te laten stromen naar Fortuna Vrouwen.
Beide clubs zullen zorgen voor de invulling van de selectie van de MO17. Fortuna zal het MO17 team actief gaan ondersteunen door middel van clinics en stagetrainingen. Verder zullen beide clubs geregeld technisch overleg voeren over de ontwikkelingen van het team.